Caesars Palace Melempar Parti Formula 1 Awal Las Vegas
Toto

Caesars Palace Melempar Parti Formula 1 Awal Las Vegas

Melompat lampu permulaan Formula 1 sepanjang tahun, Caesars Palace hari ini Prize SGP mengumumkan pesta pelancaran sepanjang hari untuk Grand Prix Las Vegas pada hari Jumaat, 5 Nov. 2022. Perlumbaan besar tidak berlangsung sehingga 18 Nov. 2023 , tetapi pembinaan di landasan sudah dijalankan.

Rendering Formula 1 Las Vegas Grand Prix
Penyampaian artis Grand Prix Formula 1 Las Vegas akan berputar di Las Vegas Strip pada 18 November 2023. Caesars Palace akan mengadakan pesta pelancaran untuk perlumbaan pada 5 November 2022. (Imej: formula1.com)
Pesta pelancaran, percuma kepada orang ramai, akan diadakan 11 pagi-11 malam di seluruh Caesars Palace. Ia akan merangkumi acara bertemakan perlumbaan dengan berbilang pasukan perlumbaan F1 dan diwakili pemandu. Larian kereta secara langsung, dengan pemandu dari Oracle Red Bull Racing dan Mercedes-AMG Petronas, akan berjalan di Strip.

Simulator esports akan membolehkan peminat berlumba secara bersemuka pada SDY Hari ini permainan rasmi F1. Dan cabaran Pit Stop Formula 1 akan membolehkan peserta mencuba tangan mereka menukar tayar kereta Formula Satu dalam masa kurang dari tiga saat.

“Kami sangat teruja untuk mengalu-alukan peminat kami ke pelancaran Grand Prix Las Vegas 2023,” kata Stefano Domenicali, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Formula 1, dalam satu kenyataan. “Grand Prix Las Vegas akan menjadi perlawanan tetap di bandar dan pada kalendar sukan global, jadi adalah penting untuk mempunyai peminat tempatan meraikan dan meraikan bersama kami dari awal lagi. Pelancaran ini adalah rasa kecil tetapi menarik tentang perkara yang akan datang pada tahun hadapan apabila semua pasukan Formula 1 mencecah Strip.”

Grand Prix Las Vegas pertama dalam 40 Tahun
Grand Prix Las Vegas ialah Perlumbaan Grand Prix Formula 1 yang pertama di Las Vegas sejak Grand Prix Caesars Palace pada tahun 1982. Tetapi walaupun perlumbaan itu terhad kepada tempat letak kereta Caesars Palace, yang ini akan meliputi sebahagian besar Strip 16 Nov- 18, 2023 dengan trek sepanjang 3.8 batu yang menjalin sekitar Las Vegas Boulevard. Pemandu akan mencapai kelajuan tertinggi melebihi 212 mph semasa perlumbaan 50 pusingan, yang dijadualkan pada 10 malam Sab., 18 Nov.

Pembinaan telah pun bermula pada Formula Satu seluas 39 ekar yang dibeli dengan harga $240 juta awal tahun ini. Plot, yang sebelum ini menempatkan kelab malam Ais di Koval Lane dan Harmon Avenue, akan merangkumi pit dan garisan permulaan untuk perlumbaan.

“November ini, kami sangat teruja untuk berpeluang memberi peminat Formula 1 merasai apa yang akan datang dengan pesta pelancaran di Caesars Palace yang Togel HKG menggabungkan keterujaan yang menyayat hati F1 dengan keseronokan dan tontonan yang hanya boleh didapati di Las Vegas,” kata Sean McBurney, presiden wilayah Caesars Entertainment.

Menurut Caesars Palace, 500 peminat pertama (umur 21 tahun ke atas) yang menghadiri majlis pelancaran akan berpeluang memenangi tiket untuk sambutan VIP malam itu yang menampilkan persembahan oleh Killers.