ROK GOSTISA MENANGKAP ACARA UTAMA KEJOHANAN DALAM TALIAN DUNIA POKER TOUR® WORLD
Toto

ROK GOSTISA MENANGKAP ACARA UTAMA KEJOHANAN DALAM TALIAN DUNIA POKER TOUR® WORLD

Rok Gostisa mengatasi meja akhir yang dipenuhi bintang untuk memenangi Acara Utama Kejohanan Dalam Talian Dunia Poker Tour® di partypoker dan kini akan melihat namanya terukir pada Piala Juara-Juara Mike Sexton WPT® bersama legenda poker yang lain.

Selepas mengatasi 1,177 pemain lain, Gostisa menewaskan David Peters semasa permainan pendahuluan untuk memenangi kejuaraan dan memperoleh hadiah tempat pertama sebanyak $959,492.83. Dalam proses itu, Gostisa Data SGP menjadi pemain Slovenia pertama yang menyertai Kelab Juara WPT. Dia juga menerima replika trofi Kelab Juara WPT Mike Sexton dan jam tangan Hublot.

Peters pergi dengan $660,842.10 untuk keputusan WPT terbaik dalam kerjayanya. Meja akhir juga termasuk ahli Kelab Juara WPT Vlad Darie (tempat ke-3 – $453,677.67), Bruno Volkmann (tempat ke-4 – $296,185.27), Talal Shakerchi (tempat ke-6 – $156,421.14), dan Joao Simao (tempat ke-9 – $76,713.19).

Bidang 1,179 penyertaan menjana kumpulan hadiah $5,895,000 dan 178 pemain ditunaikan. Pemenang WPT tiga kali Brian Altman, yang memenangi WPT Seminole Hard Rock Tampa pada bulan Jun, hampir terlepas peluang untuk SGP Prize menyertai Darren Elias sebagai juara WPT empat kali apabila dia tersingkir di tempat ke-18.

“Memenangi gelaran Jelajah Poker Dunia adalah satu pencapaian yang megah bagi mana-mana pemain poker. Perlu melalui bos akhir David Peters untuk melakukannya, adalah sesuatu yang sukar untuk Rok,” kata Matt Savage, Pengarah Pelancongan Eksekutif WPT. “Dengan hampir $6 juta dalam kumpulan hadiah, partypoker sekali lagi mempamerkan mengapa mereka adalah rakan kongsi yang hebat untuk kami dan hos yang hebat untuk pemain.”

Acara Utama adalah kemuncak Kejohanan Dalam Talian Dunia WPT, yang terdiri daripada 133 acara yang dimainkan dalam tempoh 33 hari. Dengan struktur dan pembelian yang hebat antara $5.50 hingga $25,500, WPT WOC menarik Toto SGP beberapa nama terbesar dalam poker, yang kebanyakannya menemui jalan mereka ke bulatan pemenang. Pemenang lain termasuk Sami Kelopuro, ahli Kelab Juara WPT Ole Schemion, Daniel Colpoys, Barry Hutter, dan Jonathan Proudfoot.

Pedro Cavalieri dari Brazil menavigasi laluannya melalui medan 2,295 penyertaan dalam acara WPT500 untuk menukar penyertaannya $530 kepada $153,503.

Peluang seterusnya untuk pemain mengambil bahagian dalam acara WPT di partpoker.com ialah acara WPTDeepstacks™ Online. Kejohanan belian $1,100 itu berlangsung pada 10 – 26 Oktober dan mempunyai jaminan $1 juta. Untuk maklumat lanjut klik di sini .

Hubungan Media

Lance Bradley
lance.bradley@wpt.com

Mengenai World Poker Tour

Jelajah Poker Dunia (WPT) ialah nama utama dalam permainan dan hiburan yang disiarkan di televisyen antarabangsa dengan kehadiran jenama dalam kejohanan berasaskan darat, televisyen, dalam talian dan mudah alih. Inovasi terkemuka dalam sukan poker sejak 2002, WPT mencetuskan ledakan poker global dengan penciptaan rancangan televisyen unik berdasarkan satu siri kejohanan poker taruhan tinggi. WPT telah disiarkan secara global di lebih daripada 150 negara dan wilayah, dan kini sedang menghasilkan musim ke-18, yang disiarkan di Rangkaian Serantau Sukan FOX di Amerika Syarikat. Musim XVIII WPT ditaja oleh ClubWPT.com. ClubWPT.com ialah tapak keahlian dalam talian unik yang menawarkan akses dalaman kepada WPT, serta kelab poker berasaskan loteri yang tersedia di 43 negeri dan wilayah di seluruh Amerika Syarikat, Australia, Kanada, Perancis dan United Kingdom. WPT juga mengambil bahagian dalam peluang lesen, perkongsian dan penajaan jenama strategik. Untuk maklumat lanjut, pergi ke WPT.com. WPT Enterprises Inc. ialah anak syarikat Allied Esports Entertainment, Inc.